اگر اخبار مربوط‌به هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) را از نزدیک دنبال کرده باشید، از قابلیت‌های شگرف این فناوری نوظهور برای دگرگون کردن جامعه‌ی انسانی کمابیش آگاه شده‌اید. بااین‌حال نمی‌توان از خطرات ناشی از همه‌گیر شدن این فناوری انقلابی چشم پوشید؛ به‌گونه‌ای که حتی شماری از کارآفرینان و دانشمندان بزرگ از جمله ایلان ماسک و استیون هاوکینگ بارها هشدار داده‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند پایان‌بخش حیات انسانی در کره‌ی خاکی باشد.

مرکز تحقیقات پیو (Pew Research Center)، اندیشکده‌ی آمریکایی مستقر در واشینگتن دی. سی. برای روشن شدن مزیت‌ها و مخاطرات احتمالی هوش مصنوعی دست به یک تحقیق گسترده زده و طی یک نظرسنجی، دیدگاه‌های بیش از هزار محقق برجسته را در مورد هوش مصنوعی مورد بررسی قرار داده است. شاید چندان تعجب‌برانگیز نباشد؛ اما بیشتر کارشناسان و خبرگان این حوزه بر این باورند که هوش مصنوعی در مجموع برای نوع بشر سودمند خواهد بود؛ اما در عین حال نتوانسته‌اند نگرانی خود را از آسیب‌های احتمالی ناشی از این فناوری پنهان کنند.

بزرگ‌ترین نگرانی اظهارشده توسط این افراد برجسته، بیشتر معطوف به مواردی همچون از بین رفتن مشاغل، تعرض به حریم خصوصی افراد و نظارت ماشینی بر زندگی آن‌ها، سوء‌استفاده از داده‌ها و حتی بروز هرج‌ومرج و رواج خشونت در جوامع بوده است.

اما در مجموع، اکثریت قاطع پرسش‌شوندگان گفته‌اند که می‌توان اثرات مخرب این خطرات و آسیب‌ها را کاهش داد. مؤسسه‌ی پیو در نظرسنجی خود از شرکت‌کنندگان پرسیده است که آیا پررنگ‌تر شدن حضور هوش مصنوعی در زندگی بشر تا سال ۲۰۳۰ برای ما سودبخش خواهد بود یا زیان‌آور. نزدیک به ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان با اظهار امیدواری گفته‌اند که نسبت به این فناوری خوش‌بین هستند و فکر می‌کنند کفه‌ی ترازو به نفع مزایای هوش مصنوعی سنگینی می‌کند تا مضراتش.

بسیاری از خبرگان شرکت‌کننده در این نظرسنجی با دقت، چشم‌انداز خود را از آینده‌ی هوش مصنوعی بیان کرده‌اند و خواندن تعدادی از آن‌ها از مطالعه‌ی گزارش‌های طولانی در این حوزه، دل‌چسب‌تر است.

از میان هزار دیدگاه مختلف، تعدادی را که فکر می‌کردیم از سایر جذاب‌تر است انتخاب کردیم که در ادامه می‌توانید آن‌ها را مطالعه کنید:

اریک برینجافسون، مدیر پروژه‌ی اقتصاد دیجیتال در مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست (MIT)

Erik Brynjolfsson

ما به مدد هوش مصنوعی تقریبا می‌توانیم ریشه‌ی فقر جهانی را بخشکانیم، به‌طور گسترده‌ای شیوع بیماری‌ها را کاهش دهیم و خدمات آموزشی بهتری را به تمام ساکنان کره‌ی زمین ارائه کنیم. البته از سویی دیگر، هوش مصنوعی (A.I) و یادگیری ماشین (ML) می‌توانند به‌طور فزاینده‌ای تمرکز هرچه بیشتر جریان‌های قدرت و ثروت را در پی داشته باشند و به خلق سلاح‌های ویرانگر بینجامند.

 جودیت دوناث از مرکز تحقیقات اینترنت و اجتماع برکمن کلین دانشگاه هارواد

Judith Donath

تا سال ۲۰۳۰ بات‌ها (برنامه‌های هوشمندی که با شیوه‌های متداول انسانی با ما تعامل می‌کنند) نقش تسهیل‌گر شرایط را در جامعه ایفا می‌کنند. برای مثال، والدین در خانه می‌توانند از بات‌های دارای مهارت برای کمک به بچه‌ها در زمینه‌ی انجام تکالیفشان استفاده کنند. در محل کار هم می‌توان از آن‌ها برای تنظیم جلسات بهره برد. علاوه‌بر این‌ها یک بات در نقش محرم اسرار می‌تواند وضعیت روانی ما را بهبود ببخشد و به‌مثابه‌ی یک دستیار و همدم، در زمینه‌های مختلفی از لباسی که باید بپوشیم تا حتی انتخاب شریک زندگی به ما کمک کند.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

درباره چوب Glen دستگاه دوخت پلمپ پلاستيک روميزي دستي المنتي کارهای گرافیکی رويه کوبي مبل طرفداران Gipsy Kings مرکز پخش غیرممکن ها به ممکن اطلاعات عمومی Maribel وبلاگ چسبی